WYPOSAŻENIE ORATORIUM - Zambia Pomóżmy w organizowaniu
zajęć dla ubogich dzieci.
Zapewnijmy sprzęt
do gier i zabaw.

Krótki opis

Miejsce: Mansa, Zambia
Cel: pomoc w zakupie sprzętu do gier i zabaw
Potrzebna kwota: 5 000 zł
Czas zbiórki: styczeń – marzec 2021

Projekt

W ramach projektu pomożemy wolontariuszom w zakupie sprzętu do gier i zabaw. Mansa to piękne miejsce z ogromnym potencjałem i całą masą dzieciaków. Julia i Asia to wolontariuszki z Polski, które pomagają w Mansie ubogim dzieciom i młodzieży. Chciałyby zapewnić więcej radości swoim podopiecznym, którzy, na co dzień żyją w trudnych warunkach i mają bardzo dużo obowiązków. W domach nie mają własnych zabawek, dlatego podczas zajęć prowadzonych przez wolontariuszki odzyskują namiastkę dzieciństwa. Prosimy o pomoc w zakupie piłek, paletek, skakanek, przyborów do malowania i gier planszowych. Wierzmy mocno, że razem się uda!

Mansa to ubogie miasteczko w Zambii, w prowincji Luapula. Ponad 85% ludzi żyje tam poniżej progu ubóstwa. Salezjanie prowadzą w Mansie szkołę średnią dla 712 uczniów i świetlicę dla miejscowych dzieci. Codziennie przychodzi na zajęcia około 800 podopiecznych. Przedmioty do gier i zabaw zostaną zakupione w Mansie, co wspomoże miejscową gospodarkę.

Wiadomości z placówki

Postęp zbiórki

Na projekt "WYPOSAŻENIE ORATORIUM - Zambia" zebraliśmy już 5 610 PLN, czyli 112%

Salezjańska Fundacja Misyjna